Kylmä tekee tutkitusti hyvää – niin keholle kuin mielelle!

Avantopoolin Kinos kylmäallas on tarkoitettu laadukkaaseen kylmäpalautumiseen. Kylmäaltaassa on aina valmis +4 asteen vesi. Altaan vedensuodatus ja automaattinen jatkuva otsonipuhdistus takaavat että vesi on aina puhdasta. 

Kylmäallas sopii pääsääntöisesti kaikille. Kylmäpalautuminen tarjoaa hyötyjä urheilijoille sekä tavallisille kuntoilijoille. Kylmä palauttaa, lievittää kipuja sekä kaiken lisäksi siitä saa hyvän mielen ja energisen olon.

Kylmä saa kehossa aikaan stressireaktion, jonka seurauksena ekeho tuottaa noraadrenaliinia, ihon pintaverisuonisto supistuu, verenpaino nousee ja sydämen lyöntimäärä kasvaa. Toistuvasta kylmäaltistuksesta on hyötyä, sillä se lisää kehon kykyä tuottaa kivunpoistoon liittyviä vasta-aiheita ja parantaa terveytta sekä hyvinvointia.

Kylmä nopeuttaa palautumista

Urheilusuorituksen jälkeen keho palautuu nopeammin kylmäaltistuksen ansiosta. Lisäksi kylmähoito vähentää viivästynyttä lihaskipua treenin jälkeen. Kylmää käytetään kylmäpalautumisen lisäksi kehon jäähdytyksessä kuumissa olosuhteissa ennen tai jälkeen urheilusuorituksen sekä urheiluvammojen akuuttiin hoitoon.

Kylmä kivun lievityksessä

Kylmähoito on yksi yleisimmistä fysikaalisista hoidoista ja itsehoitokeinoista. Kylmää käytetään vähentämään vammojen tai sairauksien aiheuttamaa kipua, tulehdusreaktioita ja turvotuksen muodostumista. Lihasten ja nivelten tulehdukset helpottuvat, kun paikallisverenkierto lisääntyy kylmän vaikutuksesta.

Kylmä parantaa vastustuskykyä

Kylmä aktivoi immuunitoiminnan, vahvistaa sydänlihasta ja verenkiertoa. Kylmä aktivoi stressihormoni adrenaliinia. Kylmäallas haastaa kehon mukavauusalueen ulkopuolelle, jolla on vaikutus immuunitoimintaan. Hermoston toiminta kylmässä vaikuttaa hapenottokykyyn, mikä heijastaa suoraan lisääntyneeseen energiaan.

Kylmä vähentää stressiä ja virkistää

Kylmä auttaa stimuloimaan aivokemikaaleja, jotka ohjaavat tunteitamme, keskittymistämme ja vireystilaa. Kylmä vesi aiheuttaa stressireaktion, joka saa kehon erittämään stressihormoneja. Lisäksi keho erittää myös mielialahormoneja kuten endorfiinia, serotoniinia ja dopamiinia, jota vapautuu elimistöön tavallista enemmän. Säännöllinen ja riittävä kylmäaltistus on avainasemassa, kun halutaan parantaa kylmänsietoa ja mahdollisia terveyshyötyjä.

Kylmällä vaikutuksia unen laatuun

Kylmäaltistus voi helpottaa unen saantia ja parantaa unen laatua kehon oman hermojärjestelmän avulla. Kylmän vaikutuksessa kehosta vapautuu serotoniinia, mikä lievittää univaikeuksia.

Kylmä aktivoi ruskeaa rasvaa

Ruskean rasvan pääasiallinen tehtävä on pitää keho lämpöisenä, sitä kutsutaan termogeneesiksi eli lämmöntuotoksi. Säännöllinen kylmäaltistus on erittäin tehokas ruskean rasvan aktivointikeino. Ruskea rasva on aktiivista rasvakudosta, joka sisältää enemmän verisuonia ja siinä on vilkkaampi aineenvaihdunta kuin valkoisessa rasvakudoksessa. Ruskea rasva voi suojella lihavuudelta ja elinten rasvoittumiselta. Säännöllinen kylmäaltistus kontrolloidussa ja helppokäyttöisessä kylmäaltaassa voi tarjota terveyshyötyjä. Ruskean rasvan aktivaatio kestää yhtä kauan kuin kylmäaltistus.

ETKÖ VIELÄ OLE JÄSEN?

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ